E637 - Ethylmaltol
Charakteristika:
Biely kryštalický prášok s ovocnou sladkou vôňou. Má niekoľkonásobne účinnejšiu arómu ako maltol.
Použitie:
Používa sa vo víne a likéroch, cukrovinkách a pečive ako umelá aromatická prísada, zvýrazňujúca čokoládovú a ovocnú arómu.
Výroba:
Etylmaltol vzniká pri pečení chleba. V prírode sa táto zlúčenina nenachádza. Vyrába sa synteticky z antibiotika Streptomycínu.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Látky zvýrazňujúce chuť a vôňu
Zdroje:
356. Ethylmaltol (WHO Food Additives Series 6) – [web]
Ethyl maltol – Wikipedia, the free encyclopedia – [web]
Víš, co jíš ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm – [kniha]
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová – [kniha]
Eat safe, Bill Statham – [kniha]
Food additives, Dr. Christine Farlow – [kniha]
A consumer’s dictionary of food additives – [kniha]
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.