E473 - Estery sacharózy s mastnými kyselinami
Charakteristika:
Mäkké pevné látky, tuhé gély alebo biele či sivé prášky.
Použitie:
Vďaka rozhodnutiu FDA sú od roku 1982 využívané ako zložky ochranných povlakov na rôznych druhoch ovocia a zeleniny. Rovnako plní úlohu emulgátorov, stabilizátorov a látok určujúcich štruktúru, čo zahŕňa aj udržovanie peny, a tiež v pekárenských a cukrárenských výrobkoch, mrazených krémoch, niektorých omáčkach, šalátových zálievkach, práškovom a ochutenom mlieku, margaríne, majonézach.
Výroba:
Estery sacharózy sa vyrábajú reakciami cukrov s rôznymi mastnými kyselinami.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Stabilizátory
Zdroje:
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.