Menu
E463 - Hydroxypropylcelulóza
Charakteristika:
Kryštalická látka vyskytujúca sa v rôznych medzifázach kvapalného a pevného skupenstva, napr. v kvapalných kryštáloch.
Použitie:
Látka sa používa ako emulgátor, stabilizátor emulzií, zahusťujúci prostriedok, činidlo podporujúce tvorbu peny a ako súčasť povrchových filmov na cukrovinkách. Možno sa s ňou stretnúť aj vo vitamínových tabletkách, v niektorých hlboko zmrazených potravinách, mrazených polotovaroch a v pokrmoch určených na prípravu v mikrovlnných rúrach.
Výroba:
Získava sa chemicky z celulózy.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.