E236 - Kyselina mravčia
Charakteristika:
Ide o bezfarebnú kvapalinu s vysoko korozívnymi vlastnosťami a prenikavým zápachom. Prirodzene sa vyskytuje v jablkách alebo v ďalšom ovocí, alebo v sekréte mravcov. Má konzervačné účinky proti plesniam a hubám.
Použitie:
Používa sa ako odvápňovač a tiež ako konzervant zvieracieho krmiva (siláže). Látka má schopnosť liečiť chorobu včiel varroamilbe. V kozmetike má využitie vo vlasových prípravkoch alebo ako odstraňovač farieb.
Výroba:
Vyrába sa oxidáciou metylalkoholu alebo hydrolýzou. Je vedľajším produktom pri výrobe kyseliny octovej.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.