E231 - Ortofenylfenol
Charakteristika:
Ide o látku, ktorá sa používa na konzervovanie najmä citrusových plodov. Má bielu alebo žltú farbu, vyskytuje sa vo forme vločkovo kryštalickej pevnej látky. Jej bod topenia je cca 57 °C. Používa sa spoločne s inými prídavnými látkami – napr. s E230, E233 alebo E239.
Použitie:
Používa sa najmä v poľnohospodárstve – pri pestovaní rôznych druhov ovocia a zeleniny (napr. paradajok, zemiakov, citrusových plodov, hrušiek, sliviek, broskýň, a pod.). Vo forme dezinfekčných prípravkov sa používa na dezinfekciu v domácnosti, nemocniciach, potravinárskych prevádzkach a aj na iných miestach. Možno ho aplikovať na tkaniny aj iné materiály. Ďalej má využitie v gumárenskom priemysle, v laboratóriách, pri výrobe iných fungicídov, farbív a iných chemikálií.
Výroba:
Vyrába sa synteticky z uhoľného dechtu.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.