E174 - Striebro
Charakteristika:
Striebro sa v malom množstve prirodzene vyskytuje v ľudskom tele aj v tele zvierat. Pri potravinách sa používa ako farbivo na dekoratívne účely.
Použitie:
Jeho použitie ako prísada do potravín je výhradne obmedzená na vonkajšie dekorácie napr. čokoládových tort, povrchu guličiek (dražé) alebo cukroviniek obalených cukrom. Ďalej sa používa napr. v indickej kuchyni. Využíva sa najmä v iných odvetviach – elektrotechnika, fototechnika, chémia, lekárstvo, výroba šperkov, atď.
Výroba:
Získava sa elektrolytickými metódami zo striebornej rudy.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.