Menu
E160c - Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin
Charakteristika:
Ide o oranžové až červené prírodné farbivo rozpustné v tukoch. Spadá do kategórie karotinoidov a premieňa sa v tele na vitamín A.
Použitie:
Na použitie v tekutých potravinách je potrebná jeho adsorpcia do nosiča, ktorým môže byť soľ alebo maltodextrín. Využíva sa v mexických jedlách a korení, marinádach, omáčkach, údeninách, syroch, instantných polievkach.
Výroba:
Farbivo sa získava za pomoci organických rozpúšťadiel z paprík, ktoré obsahujú viac druhov farbív, najmä kapsantín a kapsorubín.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.