E1422 - Acetát zosieťovaného adipátu škrobu
Charakteristika:
Acetát zosieťovaného adipátu škrobu je stabilizátor a zahusťovadlo. Je odolný proti vysokým teplotám a miešaniu (tzn. nemení štruktúru alebo vlastnosti, keď je miešaný). Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovať rast prospešných baktérií v tenkom i hrubom čreve, podobne ako rôzne probiotiká. Škrob telo rozloží a spracuje na glukózu tak, že má energetickú hodnotu 16,5 kJ/g.
Použitie:
Použitie látky je predovšetkým v rôznych omáčkach, zálievkach, kečupoch ale aj niektorých jogurtoch.
Výroba:
Vyrába sa pôsobením 8% anhydridu kyseliny octovej a maximálne 0,12% kyseliny adipovej na bežný škrobovej. Maximálna úroveň acetylových skupín v škrobe je 2,5%, adipylových skupín max. 0,09%.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.