E1420 - Acetát škrobu
Charakteristika:
Acetát škrobu je stabilizátor aj zahusťovadlo. Takto modifikovaný škrob je stabilnejší pri vyšších teplotách a v prostredí s nízkym pH. Dokáže stimulovať rast prospešných baktérií v tenkom i hrubom čreve, podobne ako rôzne probiotiká. Škrob telo rozloží a spracuje na glukózu tak, že má energetickú hodnotu 16,5 kJ/g.
Použitie:
Používa sa v rade potravín ako sú napr. polievky, omáčky, a pod.
Výroba:
Vyrába sa pôsobením 8% anhydridu kyseliny octovej a 0,12% kyseliny adipovej na škrobové granuly. Maximálna úroveň acetylových skupín v škrobe je 2,5%, adipylových skupín max. 0,09%.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.