E1102 - Glukózaoxidáza
Charakteristika:
Ide o enzýmy, ktoré slúžia ako prostriedok na spracovanie múky (látka zlepšujúca múku) alebo ako konzervačný prostriedok.
Použitie:
Vzhľadom na to, že látka dokáže z hroznového cukru vytvoriť peroxid vodíka (veľmi účinná konzervačná látka), vie zvýšiť trvanlivosť rôznych nápojov, omáčok, a pod. Zlepšuje dobu skladovania vďaka schopnosti odstraňovania glukózy a kyslíka z potravín. Urýchľuje zrenie múky. Ďalej sa používa v krmivách, orieškoch, raňajkových cereáliách, na výrobu sladidiel, a i.
Výroba:
Vyrába sa extrakciou enzýmov z húb aspergillus niger a pennicillium vypestovaných na melase.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Modifikované škroby a zahusťovadlá
Zdroje:
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.