Kto sme?
O neziskovej organizácii FÉR potravina
Nezisková organizácia FÉR potravina sa téme prídavných látok venuje už od roku 2007, kedy bola založená prvá stránka o prídavných látkach pre verejnosť s názvom emulgatory.cz. Svojim projektom pomáha ľuďom orientovať sa v prídavných látkach. Je veľmi dôležité, aby mali ľudia v tejto oblasti nezávislé a objektívne informácie, pretože v tejto oblasti existujú rôzne záujmové skupiny, ktoré práve z dôvodu svojich záujmov budú uprednostňovať stanovisko, ktoré im vyhovuje.
Garant projektu
Garantom projektu FÉR potravina je Ing. Hana Střítecká, DiS., Ph.D. Po štúdiu na VŠ Chemicko-technologickej v Pardubiciach sa začala dovzdelávať v oblasti fyziológie, výživy človeka a procesnej hygieny potravín. Vo svojej praxi sa snaží zvyšovať povedomie bežnej populácie o problémoch spojených s obezitou, technologických postupoch výroby potravín a orientovaním sa v ich ponuke tak, aby si človek zvolil tú najkvalitnejšiu a najzdravšiu.
Aktuálne pracuje ako nutričný terapeut a popritom externe vyučuje na Farmaceutickej fakulte Univerzity Karlovy v Hradci Králové odbor Zdravotnícka bioanalytika, predmet Analýza potravín.
Je absolventkou niekoľkých kurzov zameraných na kvalitu potravín a členkou mnohých európskych a českých odborných organizácii.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.