E634 - Vápenaté ribonukleotidy
Charakteristika:
Vyskytuje sa prirodzene vo všetkých tkanivách. Je to zmes vápenatej soli inosin-5′-monofosfátu a vápenatej soli guanozín-5′-monofosfátu. Biela kryštalická látka alebo prášok bez vône, charakteristickej chuti.
Použitie:
V potravinárskom priemysle sa používa ako dochucovadlo – látka zvýrazňujúca chuť a vôňu, najmä v chrumkách a zemiakových lupienkoch, instantných potravinách s rezancami, v koláčoch plnených mäsom, zeleninou alebo ovocím.
Výroba:
Zdrojom na výrobu vápenatých nukleotidov sú živočíšne oleje a tuky.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Látky zvýrazňujúce chuť a vôňu
Zdroje:
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.