E326 - Mliečnan draselný
Charakteristika:
Má obdobné vlastnosti ako E325. Mliečnan draselný sa vyskytuje v skupenstve kvapalnom. Látka je soľou kyseliny mliečnej. V potravinách funguje ako zvýrazňovač chuti, zvlhčovač alebo upravuje pH. Ľudskému telu dodáva potrebný draslík.
Použitie:
Napríklad krmivá, jogurty, saláma, cukrovinky, omáčky, cesto na chlieb. Zvýrazňuje chuť mäsa a potláča nechcenú pachuť hotových výrobkov. Zadržuje vlhkosť výrobkov, preto sa používa aj ako poťahová látka mäsa, čím sa predĺži jeho trvanlivosť.
Výroba:
Pridaním hydroxidu draselného do kyseliny mliečnej alebo pomocou bakteriálnej fermentácie škrobov alebo melasy.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.