E310 - Propylgallát
Charakteristika:
Jedná sa o kryštalickú, pevnú, bielu látku horkastej chuti, bez zápachu. Horľavá.
Použitie:
Propylgallát sa používa ako antioxidant v jedlách, tukoch a olejoch (spomaľuje ich žltnutie). Pôsobí aj ako konzervant proti baktériám a plesniam. Je pridávaný do obalových materiálov zemiakových lupienkov, raňajkových cereálií, mäsových výrobkov, žuvačkových báz a ďalších jedál tiež z dôvodu prevencie oxidácie. Ďalej sa pridáva do ochutených nápojov, zmrzliny, cukríkov a pečiva.
Výroba:
Esterifikáciou propyl alkoholu a kyseliny gallovej, ktorá sa získava zo škrupiny lieskových orechov.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.