E956 - Alitam
Charakteristika:
Jedná sa o umelé sladidlo 2000-krát sladšie ako stolný cukor. Štruktúrou je podobný aspartámu, je však sladší a má vyššiu stabilitu. Je veľmi dobre rozpustný vo vode, stabilný pri vyšších teplotách a nezanecháva žiadnu nežiaducu pachuť. Použitie je povolené len v množstve 40 – 300 mg/kg.
Použitie:
Používa sa v širokej škále potravín, ako sú pekárske výrobky, ochutené nápoje, mliečne nápoje, mliečne dezerty, krémy, stolové sladidlá, sirupy, zmrzliny, džemy, želé, múčne produkty (cestoviny), sladké omáčky, nátierky, sladkosti a niektoré diétne potraviny.
Výroba:
Vyrába sa z dvoch aminokyselín – kyseliny L-asparagovej a D-alanínu.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.