E307 - Alfa-tokoferol
Charakteristika:
Ide o antioxidant, známy tiež ako vitamín E. Kvapalná látka rozpustná v tukoch. Zneškodňuje voľné radikály. Je obsiahnutá prirodzene v rastlinných tukoch a všeobecne v ľudskej potrave, napr. v mlieku, mäse, orechoch a semenách, pšeničných klíčkoch atď. Zvyšuje imunitu starších osôb, je liekom na mnoho chorôb.
Použitie:
Súčasť extraktov s vysokým obsahom tokoferolov. Variant α-tokoferol je tiež využívaný na experimentálne účely a klinické testy vitamínu E. Jeho aplikácia je limitovaná z dôvodu jeho špecifickej vône. Používa sa napr. v rastlinných a živočíšnych tukoch, syre, polievkach a v ďalších potravinách.
Výroba:
Vyrába sa extrakciou z rastlinných olejov, najmä zo slnečnicových. Tiež môže byť vyrobený organickou syntézou.
Skóre škodlivosti:
Zaradené do skupiny:
Antioxidanty
Zdroje:
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.