Menu
E132 - Indigotín (Cl potravinárska modrá 1, Indigocarmine)
Charakteristika:
Jedná sa o tmavomodré farbivo. Na svetle veľmi ľahko vybledne. V SR (celej EÚ) aj USA povolené na farbenie radu potravín.
Použitie:
Používa sa pri výrobe nealkoholických nápojov, pekárskych výrobkov, cereálií, sladkostí, želé, mrazených dezertov, krémov, liekov, krmív pre zvieratá alebo parfumov. Ďalej sa využíva na vykonávanie obličkových testov alebo na testovanie mlieka.
Výroba:
Indigotín sa získava z ázijského indigovníka, jeho spracovanie ale prebieha synteticky za prítomnosti modrých farbív (tie sa vyrábajú z uhoľného dechtu).
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.